Нитекс-50 АД е вертикално интегрирана фабрика за тъкани и платове, която е основана през далечната 1950 година, като е произвеждала всички видове вълнени и благородни влакна за текстилната индустрия. Фабриката е най-стария индустриален пионер в България и Източна Европа донесъл познания за трикотажните и вълнени платове, които са съставени предимно от благородни нишки.

Спрямо основните тенденции в текстилната промишленост през последните две десетилетия, Нитекс-50 АД проектира производствения си процес във фабриката с нови машини и оборудване за да бъде максимално конкурентно способна в доставката на висококачествени платове и тъкани до масовия пазар и и крайния клиент в САЩ и ЕС.

Днес Нитекс-50 АД осъществява продажби и продуктови поръчки по своята колекция от платове, които са проектирани от различни технолози и дизайнери консултирани от известни дизайнери на свободна практика, които са част от непрестанно разрастващия се пазар на Нитекс-50 АД.

Нитекс-50 АД предлага персонализирани идеи за платове проектиране и производствени решения за своите отделна клиенти, търсещи постоянно нови концепции на тъкани с най-достъпни цени за прилагане на персонализирани готови да се носят продукти с бърза продуктов цикъл в техните магазини, така наречените "Пронто Мода" модни концепции.

Copyright 2013 © Nitex-50 AD. All rights reserved.